Почина култов ресторантьор в София

12
Симеон Цеков бе създателят на Cinecitta, Hamachi, La Bottega, Mediterraneo, The Sushi Bar
Симеон Цеков бе създателят на Cinecitta, Hamachi, La Bottega, Mediterraneo, The Sushi Bar

Починал е Симеон Цеков - създател на култови заведения в столицата като Cinecitta, Hamachi, La Bottega, Mediterraneo, The Sushi Bar.

За смъртта му съобщи преди малко водещият Ники Кънчев в своя фейсбук профил и в Инстаграм.

"Той се движеше по лентата за изпреварване. Винаги в бързата лента във всичко и най-вече във визията си за света. Затова и стигна толкова далеч по магистралата на живота - направи най-хубавите ресторанти в България, научи половин София как да се храни, възпита доста хора /вклч. и мен/ на вкус, на баланс, на хубаво вино, което не е задължително скъпото…", това е написал в свой пост тв режисьорът Жоро Торнев, предава вестник 24 часа.

"Той промени жалката ни социалистическа диета на 90-те в достъпно за всички световно меню - фино, балансирано, богато на вкусове, разнообразно и същевременно просто и истинско - като самия него.

Истинският mastermind chef на България - Симеон Цеков - Симо. За тези, които не знаят името му има обяснение - той не обичаше да говори медийно, беше скромен и не външен човек… беше по-скоро висок човек и стърчеше във всичко. По-скоро знаете за ресторантите му - Cinecitta, Hamachi, La Bottega, Mediterraneo, The Sushi Bar… Симо ги превърна не в места за хранене, а в места за срещи, за хубави мигове, за общуване… Той толкова държеше на общуването - многото му приятели да сме по-често заедно, да ни е хубаво, да споделяме моментите, емоциите, преживяванията си, визиите си… най-социалният човек, когото съм срещнал", е написал Торнев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари