Почина изтъкнат художник от Разград

0
Васил Карадимов почина на 85 годишна възраст след продължително боледуване
Васил Карадимов почина на 85 годишна възраст след продължително боледуване

Васил Карадимов бе почетен гражданин на Разград

На 85 години след продължително и тежко боледуване, днес почина художникът и един от първите носители на званието "Почетен гражданин на Разград". Това съобщиха от пресцентъра на общината, предаде БТА.

Васил Карадимов е един най-изтъкнатите творци на нашето съвремие, с богата творческа биография. Неговите произведения са участвали в множество изложби по света и у нас.

Той е роден през 1937 г. в село Самуил. В Разград живее от 1960 г. От 1973 г. е член на Съюза на българските художници. Като секретар на групата на художниците в Разград инициира и организира провеждането на международни прояви в областта на изобразителното изкуство в Разград. Основна тема в неговото творчество е Лудогорието.

Освен многото самостоятелни изложби у нас, Васил Карадимов участва в международни изложби в Москва, Варшава, Берлин, Париж, Лондон, Хамбург.

"Приносът на художника към Разград е безспорен, делото му е значимо и популярно", се казва в мотивите за решението Васил Карадимов да бъде обявен за "Почетен гражданин на Разград" на 28 януари 1998 година.

Погребението е утре, 5 февруари, от 15 часа в Гробищен парк-Разград.

Ръководството на Община Разград изказва съболезнования на близките на Васил Карадимов.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари