Почина Ганчо Василев, най-възрастният ветеран и шампион с ЦСКА

1
Ганчо Василев започва кариерата си в отбора на „Напредък“ (Русе) през далечната 1938 г.
Ганчо Василев започва кариерата си в отбора на „Напредък“ (Русе) през далечната 1938 г.

Ганчо Василев започва кариерата си в отбора на „Напредък“ (Русе) през далечната 1938 г.

На 101-годишна възраст почина най-възрастният ветеран и шампион с ЦСКА Ганчо Василев, съобщава клубният сайт на „червените“.

Той е част от славния армейски тим от 1949-а до 1951-ва година. Изявявал се е като полузащитник, а заедно със съотборниците си в този период печели титлата и Купата на страната.

Ганчо Василев започва кариерата си в отбора на „Напредък“ (Русе) през далечната 1938 г. За този период има изиграни 87 мача. През 1941 г. заминава за Германия като студент и играе два сезона за тима на „Мюнхен 1860“. Носител на Купата на Германия през 1942 г. През сезон 1942/43 печели южната дивизия на лигата на Бавария и достига 1/4-финалите в първенството на Германия. От 1943 до 1949 г. играе в чехословашкия „Бржевнов“ (Прага).

През 1949 г. е депортиран от Чехословакия и в продължение на три месеца лежи в ареста. Скоро след това брат му му урежда проби в ЦСКА. Василев бива картотекиран и играе два сезона за „червените“. Става шампион на България и носител на Купата на Съветската армия през 1951 г. Към края на кариерата си е капитан и играещ треньор на „Локомотив“ (Русе).

Поклон пред паметта му!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Казанската Афера
    101години,браво.Бог да го прости!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари