Почина една от доброволно напусналите пациенти с COVID-19 в Шумен

0
Фелдшерът отричал съществуването на коронавируса
Фелдшерът отричал съществуването на коронавируса

Заразените с коронавирус в Шуменско записаха рекорд по брой за ден - 27, съобщава NOVA 

Почина съпругата на фелдшерът от Шуменско, заразена с коронавирус. Семейството доброволно напусна МБАЛ-Шумен и се премести в дома си в село Климент за домашно лечение.

Припомняме, че заразените с коронавирус в Шуменско записаха рекорд по брой за ден - 27. Положителни проби са дали и 5 деца на възраст между 1 и 13 години. Най-много положителни проби за COVID-19 има в село Тъкач. То е на няколко километра от поставено доскоро под карантина като огнище село Изгрев, където положителни проби са дали 25 души.

"Основната причина е фелдшера от село Клиемент. Информацията, която имам – фелдшерът не е ползвал никакви предпазни мерки, поради факта, че е отричал, че такъв вирус изобщо съществува. Той е прегледал хора болни от Изгрев, заразил се е от тях и след това е предал заразата в община Каолиново", каза пред NOVA кметът на община Каолиново Нида Ахмедов.

80-годишният фелдшер и съпругата му доброволно напуснаха болницата в Шумен и бяха поставени под домашна карантина в село Климент. Във вторник вечерта 75-годишната жена е починала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари