Почина един от първите обитатели на Парка за танцуващи мечки в Белица

0
Мечокът Добри беше на 36 години
Мечокът Добри беше на 36 години Снимка: "Четири лапи" / Фейсбук

Мечокът Добри беше на 36 години

Почина един от първите обитатели на Парка за танцуващи мечки в Белица - мечокът Добри. На 36 години, Добри бе бивша танцуваща мечка и един от най-старите обитатели в парка.

Добри беше спасен от екипа на парка през 2003 г. и оттогава насам, въпреки че бе почти напълно сляп, той успя да изживее спокойно старините си. Слепотата не му попречи да общува с други мечки и той не бе самотен в компанията на своите мечки спътници в сектора, съобщиха от Четири лапи.

През последната година Добри живееше сам, поради напредналата си възраст, а също и заради уврежданията си, но така се чувстваше по-удобно, а гледачите неуморно полагаха ежедневни грижи за него.

Много скърбим, че загубихме прекрасния Добри, но се радваме, че той успя да прекара 20 чудесни години в Парка за мечки в Белица, под нашите грижи, знаейки какво е чувството да бъдеш обичан. Ще продължаваме да се грижим за всички наши мечки по начина, по който тези величествени създания заслужават да бъдат“, коментираха от Четири лапи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари