Почина един от най-обичаните френски драматурзи

0
Син на търговец на антики и адвокат, Мишел Винавер - роден като Гринберг - води двойнствен живот в продължение на близо 30 години. Той е директор в компанията "Жилет", като в същото време и твори
Син на търговец на антики и адвокат, Мишел Винавер - роден като Гринберг - води двойнствен живот в продължение на близо 30 години. Той е директор в компанията "Жилет", като в същото време и твори

Френският драматург Мишел Винавер почина на 95-годишна възраст в Париж, предаде Франс прес, като цитира дъщеря му актрисата Анук Гринберг

Син на търговец на антики и адвокат, Мишел Винавер - роден като Гринберг - води двойнствен живот в продължение на близо 30 години. Той е директор в компанията "Жилет", като в същото време и твори, разкрива БТА. 

Винавер написва първо два романа, след което през 1955 г. се насочва към театъра. Това се случва две години, след като е нает на работа в "Жилет".

"От самото начало се бях отказал да съм зависим от литературните творби, за да живея", споделя той пред Франс прес през 2015 г.

Първите пиеси на Винавер нямат нищо общо с корпоративния живот. "Бях си наложил забрана: да не говоря за мен и за работата ми", разказва той пред Франс прес. По-късно обаче ограничението отпада, когато Мишел Винавер написва "Зад борда" - историята за поглъщането на френска семейна фирма от американска мултинационална компания.

След това корпоративният живот заема централно място в работата на твореца, който е номиниран три пъти за театралния приз "Молиер" и отличен с Голямата награда за театър на Френската академия през 2006 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари