Почина бивш ректор на УНСС

5
Това съобщиха от висшето учебно заведение
Това съобщиха от висшето учебно заведение

Това съобщиха от висшето учебно заведение

С огромна тъга и болка ви съобщаваме, че ни напусна проф. д.ик.н. Лалю Радуловректор на УНСС в периода 1990-1993 г., зам.-ректор (1971 – 1980), дългогодишен преподавател и декан на Общоикономическия факултет (1969 – 1971), пишат от учебното заведение.

Една от най-видните личности, посветили живота си на науката и Университета за национално и световно стопанство.

Проф. д.ик.н. Лалю Радулов е удостоен е с почетния знак на ректора на УНСС за неговия огромен принос за развитието на УНСС и вярност към неговите академични традиции. Проф. Радулов е един от хората, от които всички са се учили. Роден е в Калофер.

Завършва висше образование в Стопанския факултет на СУ „Климент Охридски“,

специалност „Политическа икономия“. Придобива научните степени „доктор“ (1962) и „доктор на икономическите науки“ (1977). Удостоен е със званието „почетен гражданин“ на Тъксън, Аризона, за сътрудничество с Аризонския университет по програмите за обучение по мениджмънт и икономика.

Неоценим е приноса му за развитието на икономическата наука и утвърждаване авторитета на УНСС. В периода, когато проф. д.ик.н. Лалю Радулов е ректор, ръководството на Висшия икономически институт „К. Маркс“ извършва много сериозна реорганизация на учебния процес и на структурите, отговарящи за него. На заседание от

27.IV.1990 г. Академичният съвет взема решение Институтът да се преименува в Университет за национално и световно стопанство (УНСС).

Личността и делото на проф. д.ик.н. Лалю Радулов ще останат завинаги част от академичната история на Университета за национално и световно стопанство.

С тъга и искрена обич се прекланяме пред неговия достоен живот, предвисоката му мисъл и светлия му дух!

Академично ръководство на УНСС

Поклонението е на 15 април 2023 г. в гр. Калофер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари