Почина бебето, получило тежка телесна повреда в болница в Търговище

0
Обвиниха акушерка за смъртта на новороденото
Обвиниха акушерка за смъртта на новороденото

Обвиниха акушерка за смъртта на новороденото

Детето било настанено в неонатологията, тъй като било родено преждевременно. На 28 февруари обаче било заварено от сутрешната смяна в недобро състояние. Направеният скенер показал тежка черепно-мозъчна травма.

Окръжната прокуратура в Търговище поема работата по досъдебното производство по случая. В хода на разследването било установено, че се касае за "причиняване на телесна повреда поради немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на висока опасност". Акушерка, изпълнявала служебните си задължения във времето, когато се е случил инцидента, е привлечена към наказателна отговорност.

Делото е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел. Назначена е допълнителна комплексна съдебно-медицинска експертиза.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари