Почина актрисата Франсис Стърнхаген

0
93-годишната американска актриса бе познато лице от популярни сериали като „Бар Наздраве“, „Спешно отделение“ и „Сексът и градът“
93-годишната американска актриса бе познато лице от популярни сериали като „Бар Наздраве“, „Спешно отделение“ и „Сексът и градът“ Снимка: The Associated Press / архив

93-годишната американска актриса бе познато лице от популярни сериали като „Бар Наздраве“, „Спешно отделение“ и „Сексът и градът“

Почина Франсис Стърнхаген, 93-годишна американска актриса и познато лице от популярни сериали като „Бар Наздраве“, „Спешно отделение“, „Сексът и градът“ и „Разобличаване“, съобщи АП, цитирана от БТА.

Телевизионните зрители я познават в ролята на богатата баба на д-р Джон Картър в дългогодишния сериал „Спешно отделение“. В „Бар Наздраве“ тя играе Естер, майката на редовния клиент Клиф, което ѝ носи 2 номинации за „Еми“. В последно време имаше постоянна роля в „Сексът и градът“ като Бъни Макдугъл, твърдоглавата свекърва на Шарлот - роля, която ѝ донесе трета номинация за „Еми“, а също така играе майката на Кира Седжуик в „Разобличаване“. През дългата си кариера печели две награди „Тони“.

Трябва да кажа, че е забавно да играеш тези снобски възрастни дами. Винаги е по-забавно да бъдеш неприятен. Познавам такива жени и предполагам, че мога да им подражавам“, каза актрисата пред „Лос Анджелес таймс“.

Стърнхаген почина мирно от естествена смърт в понеделник, съобщи синът ѝ Джон Карлин в изявление, публикувано в сряда в Инстаграм. „Лети напред, Франи“, написа той и добави: „Завесата се спуска към един живот, изживян толкова богато, страстно, скромно и щедро“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари