Почина академик Мария Балтаджиева

1
Световноизвестният учен бе член на престижни чуждестранни организации
Световноизвестният учен бе член на престижни чуждестранни организации Снимка: Университет по хранителни технологии - Пловдив

Световноизвестният учен бе член на престижни чуждестранни организации

На 90 години почина академик Мария Балтаджиева - световноизвестен учен в областта на технологията на млякото и млечните продукти, съобщи Сдружението за достъпна и качествена храна.

Мария Балтаджиева беше член на престижни чуждестранни организации, сред които Интернационалната федерация на откривателите и Световната съдийска комисия по качеството на млечните продукти, както и експерт на Международната федерация по млякото. Носител е на най-високата награда за научно-техническо творчество - вписване в Златната книга на откривателите и изобретателите в България.

Дългогодишен ръководител на катедра "Технология на млякото и млечните продукти", декан на Технологичния факултет, зам,-ректор на УХТ със значителен принос за развитието на международното сътрудничество на университета.

Акад. Балтаджиева бе член на националното ръководство на Съюза на учените - България. Тя е и доктор хонорис кауза на Университета по хранителни технологии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари