Почернената майка с обещания от Борисов и Цацаров

0
Г-н Борисов, помните ли детето от снимката?
Г-н Борисов, помните ли детето от снимката?

Фейтула Исмаил, който уби младеж при катастрофа на магистрала „Хемус“, е в ареста и чака съдебен процес.

Това съобщиха от окръжната прокуратура. Той ударил колата на 23-годишния Николай Терзиев със скорост над 220 км/ч, тя паднала в дере и момчето загинало на място.

Исмаил не за пръв път причинява смърт на пътя. Преди години ударил жена на „зебра“ и тя починала, но той останал с условна присъда на свобода. Забранили му да шофира 2 г., но 2014 г. го реабилитирали.

Арестът на Исмаил се осъществи благодарение на личната намеса на премиера Бойко Борисов, след като сестрата на жертвата пусна във фейсбук писмо, до него със заглавие „Г-н Борисов, вече даже не ги и хващате“. Ден след като научил за тази публикация, министър-председателят се срещнал със семейството, като извикал на срещата главния прокурор Сотир Цацаров и министрите на вътрешните работи и правосъдието Румяна Бъчварова и Екатерина Захариева. „Обещаха ми пълна подкрепа и затягане на мерките при смърт на пътя“, каза майката на жертвата Анелия Терзиева. Наказателният кодекс предвижда за престъплението на Исмаил затвор от 2 до 6 г.

Срещата на почернената майка и дъщеря й Боряна с групата властимащи се състояла във вторник преди заседанието на Министерския съвет.

„Много се зарадвахме, че ни обърнаха внимание“, сподели Боряна. Борисов, Цацаров, Бъчварова и Захариева обещали на семейството подкрепа, за може убиецът на Ники да си получи заслуженото. Цацаров наредил на варненския окръжен прокурор Владимир Чавдаров да провери защо преди намесата на премиера на Бейтула дори не му е била наложена мярка за неотклонение, макар че ударил зверски служебната кола на Николай.

Борисов обяснил на майката, че ГЕРБ готви промени в Закона за движение, така че при смъртоносни катастрофи ще бъдат отнемани веднага шофьорските книжки. Терзиева пожелала да иде в парламента лично, когато промените се гласуват. Оказа се, че синът й се е снимал с Борисов по-рано, когато той беше главен секретар.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари