По тази пътека трябва да се стигне до детска площадка в квартал "Родина"

1

Така е от пет години и вече не се търпи

За затрупана с отпадъци пътека, водеща към детската площадка в кв. "Родина", зад блок "Ангел Гецов", сигнализира русенка във Фейсбук групата "Писмо до кмета на Русе".

"Подавани са безброй сигнали за контейнерите, които са стоварени пред площадката, както и за боклука, който две от къщите в близост стоварват на тревната площ точно на входа на площадката", информира г-жа Валерия Иванова.

"Детето ми израсна с метла и лопата в количката, но това вече е петата година и е нетърпимо. Зимата мизерия, клони купища боклук, лятото миризми, боклуци, начупени стъкла", възмущава се тя.

Поддръжката на площадката също е окаяна, обясни тя и допълни, че няколко семейства почистват, когато имат възможност, но част от съоръженията не са безопасни, за което също многократно е подаван сигнал-повредени врати, липсващи болтове на корабчето, липсващи тапи на пързалката, окаян пясъчник, надигнати дъски на пясъчника.

Дейната гражданка се интересува дали на пролет е нужно разрешение от Общината за пребоядисване на част от старите съоръжения от доброволци.

"Моля за съдействие и действие!", завършва поста си г-жа Иванова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари