По-строи мерки, ако не спрат дългите опашки пред магазините

0
Трябва ли някой да ти стои на главата и да ти казва – това е опасно, не го прави, защото сме в епидемия, пита Ангел Кунчев
Трябва ли някой да ти стои на главата и да ти казва – това е опасно, не го прави, защото сме в епидемия, пита Ангел Кунчев Видео: bTV

Коледното пазаруване продължи и днес. Опашки се извиха пред големите магазини.

В студиото на bTV главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев предупреди, че ако това продължи, мерките ще станат по-строги.

През почивните дни, в разгара на частичния локдаун, се извиха опашки пред големите магазини. Снимките станаха популярни в интернет и предизвикаха реакцията на доцент Кунчев:

Трябва ли някой да ти стои на главата и да ти казва – това е опасно, не го прави, защото сме в епидемия. Ако нямаш усещане, че трябва да пазиш себе си и семейството си - какво да наредим пред всеки магазин полиция ли ?“, коментира Ангел Кунчев.

Опашките обаче продължиха и днес, въпреки лошото време.

Здравните власти обаче се заканиха: Ако големите магазини се окажат огнища на COVID-19, те ще бъдат затворени.

Потърсихме за коментар ръководството на веригата магазини. Отказаха телевизионно интервю, но увериха, че спазват всички противоепидемични мерки и дадоха пример – ако преди пандемията са влизали 1600 души, сега не се допускат повече от 500-700.

Заради струпване на групи от хора в Пловдив обаче веригата е заплашена от солена глоба.

При 150 посетители по решение на Областния щаб, всъщност в магазина са присъствали близо 1000 души – поисках максимален размер на санкцията, която да бъде наложена от РЗИ. Той не е чак толкова висок – в размер на 2000 лева е“, заяви Дани Каназирева.

Положението беше сходно и в големите магазини за хранителни продукти през почивните дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари