По следите на Северин Красимиров в квартал "Селеметя"

9
Ромите се разграничиха от убиеца на Виктория
Ромите се разграничиха от убиеца на Виктория Видео: ПИК

Северин Красимиров, който е арестуван за смъртта на журналистката Виктория Маринова, живее в квартал "Селеметя" в Русе.

Там е къщата, която обитавал с жена си и майка си, която от няколко години работи в Германия. Именно там се укрил той и бе открит и арестуван от германските власти.

Къщата им се намира в циганската махала в града, но местните роми са категорични, че семейството е с турски произход, а не с цигански. Северин, който се подвизавал с името Селайдин, отишъл преди няколко дни при леля си, след като се скарал със семейството си. Иначе живеел в квартал Селемето.

Екип на ПИК TV посети къщата на лелята жестокия убиец, изнасилил и умъртвил 30-годишната телевизионна водеща, в която са открити уликите, свързани с убийството на Виктория Маринова.

В квартала Селемето хората също са уплашени също. Един от ромите заяви, че Северин от доста време живее при леля си, след като майка му е заминала за Германия, тъй като се е скарал с баба си.

Жени в Селеметя каза, че не са го виждали да пие или да ползва наркотици. "Навремето живееха тук, но след като баща му почина, отиде в другия квартал. Тук само идваше да види роднините си. Не е стоял много време тук, по няколко часа е идвал да си види роднините. Те обаче после заминаха за Германия и спря да идва. Беше тихо момче и не знаем как е станало това. Съболезнования на семейството на Виктория. Страдаме за това момиче, защото и аз съм спортист. Това ежестоко престъпление", заяви пред камерата на ПИК TV Иван Василев. По думите му Северин не е бил боксьор, защото никой не го е виждал да тренира.

Съседи на роднините обявиха, че всички от рода на Северин били психично болни и вероятно и той е имал такива проблеми.

В Селеметя всички са категорични, че той не е живеел при тях, а е живял в Тракцията.

"Това е един убиец и ние не искаме тук да има нищо общо. Той си живее в Тракцията", казват в махалата. По думите им освен това той не е турчин, а вероятно като всичките му роднини има регистрация в психодиспансера.

Екипът ни обаче разкри, че жена му Еми живее съвсем на края на града, като махалата дори няма име. Нейни комшии разкриха, че се казва Еми, но нямат информация дали е била с него в Германия и къде се намира. В крайна сметка екипът ни разкри, че Северин е живеел в дома на жена си във въпросния краен квартал, когато е идвал в България, но през повечето време живеел в Германия. За последно го видели миналата седмица, когато празнувал в района рожден ден на негов познат. 

"Жена му е добро момиче и не сме имали проблеми с него. Тя преди година се премести при леля му в Тракцията и там живееше последно, а тук само идваше да види роднините си", заяви съседка на семейството на жената на килъра Северин. 

Сестрата на жената на Северин, когото всички в русенските махали знаят като Селайдин, заяви, че с кака й Емел са се видели за последно преди два дни - в понеделник. Тогава сестра й казала, че мъжът й Селайдин е заминал за Германия, но тя не е знаела за убийството. 

"Той й се е обадил от Германия да й каже да замине при него за Германия. Тя каза, че й липсва и ще замине. Поиска ми 50 лв., за да замине. Но тя не беше разтревожена и не знаеше, че такова нещо е станало. Не съм го виждала аз да пие, но ние с него не сме общували. 

Чух от хора в махалата, където е празнувал рожден ден на свой приятел, че са пили и нещо са се карали, но повече не знам. Сестра ми каза, че й се е заминал в неделя и й е казал да отиде при него в Германия. Тя се готвеше във вторник да пътува, но след това не сме се чували", каза сестрата на Емел.  

Тя заяви, че от два дни няма връзка с майка си и със сестра си.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари