По-малко новозаразени и оздравели от COVID-19 за седмица в Русе

1
Въпреки това регионът остава в "червената зона"
Въпреки това регионът остава в "червената зона"

По-малко са новозаразените с COVID-19, но и по-малко са оздравелите през изминалата седмица отколкото през предходната.

Това сочат обобщените данни на Регионалната здравна инспекция.

За периода от 14 до 20 декември включително в област Русе са установени 572 нови случая на коронавирус, което е със 158 по-малко отколкото за седмицата между 7 и 13 декември. Въпреки това по показател 14-дневна заболяемост регионът остава в т.нар. червена зона. Към вчерашна дата индикаторът показва 601.9 потвърдени случая на 100 000 души население, а през предходната седмица той беше 667.4. Припомняме, че съответната област се счита за влязла в червената зона след като е преминала долната граница от 120 заразени на 100 000.

Най-много излекувани през миналата седмица бяха отчетени на 15-и, когато за едно денонощие оздравелите бяха 137. Така за периода от 14 до 20 декември от COVID-19 оздравяха 648 души, което е с 523-ма по-малко отколкото през предходната. Също така през изминалата седмица 49 човека с положителен PCR тест за COVID-19 починаха, което е със шестима по-малко отколкото през предходната. В крайна сметка от началото на пандемията към днешна дата диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са 6797, като активните случаи са 1600. Броят на излекуваните достигна 4869, а починалите станаха 328, като от тях 193 са мъже, а 135 са жени на възраст между 27 и 91 години.

От месец март до сега най-много заразени с коронавирус в област Русе бяха отчетени на 11 ноември – 218. От друга страна положителен рекорд беше поставен на 8-и декември, когато в рамките на 24 часа преборилите заболяването бяха 403-ма.

Необходимо е да бъде отбелязано, че новите случаи на коронавирусна инфекция се обявяват за изминалото денонощие, но настоящата информация е изчистена от натрупване и обхваща дните, когато са направени съответните PCR тестове, а не когато са обявени. Периодът на анализ е от 14 до 20 декември включително.

От Областния оперативен щаб информират още, че постоянно продължават да се извършват проверки за спазване на наложените противоепидемични мерки на територията на всички общини в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари