Пловдивска чистачка 8 пъти прониква в сейф, без да го разбие

0
Камера в офиса запечатала уменията й / Снимката е илюстративна
Камера в офиса запечатала уменията й / Снимката е илюстративна

Пловдивска чистачка успя 8 пъти да отключи касата на офиса, който хигиенизира, преди да я хванат.

В четири от случаите в сейфа имало пари на обща стойност 1000 лв. Жената ги взимала и заключвала касата. Накрая в офиса монтирали видеокамера, която регистрирала уменията да прониква в сейфове, без да ги разбива. Тя вече е осъдена на 6 месеца условно, но техническото средство, с което е влизала в касата, така и остава загадка за прокуратурата и съда, пише "Марица".

На 1 февруари м. г. жената сключила граждански договор със сдружение „Стопанска асоциация”, базирано в панаира. Започнала да почиства помещенията на асоциацията и така разбрала, че една от служителките заключва служебните пари в каса в гардероба. За времето от 1 май до 8 юни 2016-а отключила касата 8 пъти, като най-много  провървяло при втория опит, защото намерила вътре 941 лв. Първия път в сейфа имало 30 лв. След това попадала на дребни суми, но прибирала и тях.

Служителката, отговаряща за парите, първо започнала да поставя в касата малки листчета, които да паднат при отварянето. Чистачката не забелязала уловката и продължила да отключва. Така се стигнало до монтирането на камера и залавянето на крадлата.

В съда тя е признала вината си изцяло и изразила съжаление. Като част от решението на Пловдивския районен съд чистачката ще трябва да върне и присвоената хилядарка.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари