Пловдивчанин иска 25 милион евро обезщетение от две министерства

2
Според мъжа, гръбнакът му бил счупен в болницата при раждането му и по-късно отново в социален дом
Според мъжа, гръбнакът му бил счупен в болницата при раждането му и по-късно отново в социален дом

Според мъжа, гръбнакът му бил счупен в болницата при раждането му и по-късно отново в социален дом

Пловдивчанин заведе дело срещу министерствата на здравеопазването и на труда и социалната политика за рекордната сума от 25 млн. евро. Той твърди, че на втория ден от раждането му през 1969 г. в АГ отделението на тогавашното ВМИ, сега УМБАЛ "Свети Георги", при удар или изпускане са му били причинени кръвоизлив в мозъка, киста в областта на тила и счупване на гръбнака. 10 години по-късно, когато вече бил настанен в дом за деца, се изпуснал и нацапал и бил изведен навън в снега и измит със студена вода. Разболял се тежко и при последвалото лечение в общежитието на социалното заведение, докато се опитвал да се свърже по телефона с родителите си, бил бутнат на пода от един по-големите обитатели и при падането получил още едно увреждане на гръбнака. Затова и настоява да получи 3 млн. евро обезщетение за нанесените му травми и 22 милиона - за невъзможността да бъде пълноценен човек и да води нормален живот, независим от никого и от нищо, и да се реализира в някоя доходна професия, пише вестник "24 ЧАСА".

Процесът е започнал през 2021 г. и през май 2023-тааг о Окръжният съд в Пловдив отхвърля иска с мотива, че вещите лица не могат да определят нито кога, нито как са получени травмите. Той обжалва и апелативните магистрати се произнасят по друг начин. Те намират, че претенциите трябва да бъдат насочени към други институции, защото правоприемник на някогашното АГ отделение е болницата, а не здравното министерство. А домовете за деца са зачислени след закриването им на съответните общини. Така делото е върнато на първата инстанция, която трябва да даде указания на човека да прецизира исковата си молба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари