Плажът в Лозенец остава затворен

0
Плажът в курорта Лозенец ще остане затворен до края на сезона
Плажът в курорта Лозенец ще остане затворен до края на сезона

Плажът в курорта Лозенец ще остане затворен до края на сезона. Резултатите от последните проби, които излязоха днес показват, че в морската вода все още има фекалии и ентерококи а това не позволява ивицата да се използва. От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас са категорични, че къпането в замърсеното море е опасно за здравето. Затова и плажът остава със забрана за къпане, която бе наложена преди близо седмица. За да падне ветото, трябва две последователни проби, взети от морето, да покажат, че водата е чиста. Стандартно измервания се правят на всеки 14 дни. Така дори следващите две проби да покажат, че водата се е изчистила, това ще стане едва в средата на септември, когато обаче сезонът свършва.

На практика плажът най-вероятно ще остане затворен до края на лятото. Хотелиерите в Лозенец са разтревожени, че много от туристите са напуснали курорта след скандала с фекалиите в морето. Но каквото и да правят, където и да се жалват, замърсената вода е факт. "Всичко, което се случва, е много неприятно и е удар срещу туризма в региона. За всички е ясно, че хората идват на почивка заради плажа. Кой ще дойде, когато плажът е затворен, а медиите твърдят, че морето е пълно с фекалии", коментират местни хотелиери.

Скандалът със замърсената морска вода гръмна в разгара на сезона. На 19 август плажът в Лозенец бе затворен след като изследванията на РЗИ и РИОСВ-Бургас показаха, че водата е замърсена. Проверката бе направена по искане на областния управител. По-късно стана ясно, че в морето са изтекли фекалии след като пречиствателната станция на курорта е преляла. 

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари