Плажът до сарая на Доган в Отманли е забранен за плажуващи?

0

Преди няколко седмици познат на ОЗБГ (организация за закрила на българските граждани) се оплака, че отишъл на плаж с джет, дошли някакви охрани и го изгонили направо от водата.

Не се легитимирали, не се представили, само казали, че работят тук и трябва да си тръгва, защото било частна собственост.

ОЗБГ реши да провери дали наистина е така. Днес членове на организацията и граждани отидоха на въпросния плаж, който се намира в Отманли. Плажът е малък и е в близост до голямата постройка, която била на Доган. До него стигнахме през гората, където има пътека. Никъде нямаше табели, че минаването е забранено, че е охраняема зона, че плажът е частен и т.н.

Спокойно отидохме на плажа и легнахме на хавлиите. Към нас се запъти възрастен човек, който беше охранител. Каза ни любезно,че плажът е частен и че трябва да си тръгнем. Попитахме на какво основание, но отговор не получихме и повече не сме говорили с този човек. През цялото време стоеше и ни наблюдаваше и провеждаше телефонни разговори.

След 20-30 минути дойдоха двама мъже. Казаха, че плажът бил частен и трябвало да си отиваме, бяха културни. Попитахме ги защо и те започнаха да обясняват, че е частен, че идването било забранено, че шефът им щял да се ядоса. Говорихме си и общи работи в продължение на половин час.

Нито се представиха, нито се легитимираха, а когато ги попитахме дали са частна охрана или към някоя служба, казаха че са към служба. Но коя служба, защо са там, какво точно охраняват и т.н., не ни отговориха. Поискахме някакви документи, които да потвърдят, че плажът е частен, че имат право да ни изгонят, но не ни предоставиха, защото нямаха или не искаха да ни ги покажат.

С нас имаше и журналисти, които направиха снимки и клип. На клиповете се чува как единият от охранителите казва, че ако дойде шефът им щяло да стане лошо, но никой не дойде. Също казва, че плажът е държавен, ама … Тоест, държавен, но за някои хора е частен и обикновени хора не могат да припарват.

Не разбрахме и кой е шефът им, и защо нямаме законно право да стоим там. Постояха при нас около 30 минути и си тръгнаха. Успяха да ни развалят настроението и минути след това заминахме и ние. Близките дни ще изпратим запитване до няколко институции, за да обяснят кой е дал право на някой да прави от държавен частен плаж и да гони хората!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари