Плаващ нощен клуб потъна в река Сава в Белград

1
Много от посетителите са скачали във водата
Много от посетителите са скачали във водата

Много от посетителите са скачали във водата

Плаващ нощен клуб потъна снощи в река Сава в Белград по време на концерт на сръбски рапър, съобщи националната телевизия РТС. При инцидента няма пострадали, уточнява медията.

На плаващата платформа на клуб „Картел“, намиращ се на кея на река Сава в белградския квартал Нови Белград, се били събрали над 100 млади хора, включително гимназисти, за концерт на сръбския рапър Емин Хаджайлич Цунами. Малко след полунощ платформата започнала да потъва, а много от посетителите започнали да скачат във водата.

В 12:44 ч. вечерта бе установено, че платформата потъва и че е необходима евакуация на хората на клуба и от водата. Мостът между платформата и брега потъна“, посочиха от сръбското вътрешно министерство.

Ръководителят на Сектора за извънредни ситуации съобщи, че са евакуирани общо 114 души. Сред тях е имало и 10 непълнолетни. Двама са били откарани в болница, заради алкохолно натравяне.

Бяха ангажирани 30 пожарникари-спасители с 11 автомобила и пет специализирани екипа за спасяване и работа във водата, както и голям брой представители на жандармерията, полицията и спешна помощ“, поясниха от МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари