Планирана е реставрация на паметника на връх Шипка

1
Ремонтните дейности на Паметника на свободата на връх Шипка ще продължат 3 години
Ремонтните дейности на Паметника на свободата на връх Шипка ще продължат 3 години

Ремонтните дейности на Паметника на свободата на връх Шипка ще продължат 3 години

Паметникът на Свободата на връх Шипка не е ремонтиран от 40 години. Скоро обаче предстои реставрация на монумента. Зам.-директорът на музей „Шипка - Бузлуджа" Мая Миланова заяви, че най-вероятно това ще се случи през 2024 година. Ремонтните дейности ще продължат 3 години.

„През лятото на 2021 година сложихме скеле и мнозина си мислеха, че е започнал ремонт. Тогава обаче се извърши подробното обследване на фасадите, което беше необходимо, за да се изготви проект за реставрацията. Следваха редица съгласувателни процедури. Към днешна дата имаме пълното съдействие на Министерството на културата и тяхното уверение, че ще направят всичко възможно средствата, необходими за ремонта да бъдат заложени в бюджета а страната за 2023 година” коментира в ефира на NOVA Мая Миланова.

Тази година Паметникът на свободата все още ще бъде отворен за посетители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари