Пламена Господинова е номинирана за "Юрист на годината"

0
Пламена Господинова
Пламена Господинова

Студентката от втори курс на специалност "Право" в Русенския университет "Ангел Кънчев" Пламена Господинова е сред номинираните за приза “Юрист на годината 2014”. Анкетата е организирана от сайта за новини и анализи на правна тематика “Правен свят”.

Според изискванията, номинацията за Юрист на годината трябва да е мотивирана с конкретна професионална изява, постижение или принос за развитието на правото от номинирания, с последователна и целенасочена дейност за защита и утвърждаване на принципите на върховенството на закона, правовата държава и независимостта на съда, значимо професионално признание или реализация през изтеклата година, постигнато в съответствие с изброените по-горе принципи. Редакцията ще определи Юрист на годината измежду получените номинации, които отговарят на условията. Отделно отличие с диплом ще получи и номинираният, за когото са получени най-много гласове при онлайн гласуването.

Пламена Господинова е председател на русенската младежка организация Клуб “Юрист”. Тя е номинирана за активност и постоянството в областта на правото, по-конкретно доброволна работа, изразяваща се в утвърждаване и защита на основните човешки права. Пламена участва в различни обучения и акции на Клуб "Юрист", като "Опознайте правата си и ги отстоявайте", "Имам право на …", предмета в средните училища, наложен от клуба като "Конституциознание", кръгла маса, в която се включи клубът, по покана на Административен съд – Русе, по повод Международният ден на правото да знам. Клубът организира и конкурс за есе на тема "Какво означава да си правозащитник?", както и курс на тема "Основи на държавата и правото".

През тази година студентката е номинирана още за "Човек на годината 2014" от Българския хелзинкски комитет, както и в категория "Доброволец на годината 2014" от Фондация "Астика". Тя е участвала и в национални кампании и обучения.

Другите номинирани са членът на Висшия съдебен съвет Елка Атанасова, адвокат Ирен Савова, председателят на Районен съд - Гоце Делчев Мария Карагьозова, административният ръководител на Специализираната прокуратура Светлозар Костова и окръжният прокурор на Благоевград Христо Георгиев.

Церемонията по обявяване и връчване на наградите е на 18 февруари.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари