Пламен Тончев: Уличените в шпионаж служители на ДАНС вече са отстранени от работа

0
НА ЖИВО: Брифинг на ДАНС
НА ЖИВО: Брифинг на ДАНС Видео: БНТ

Служителите на ДАНС, уличени в шпионаж, работят в една дирекция и вече са отстранени от работа

Това каза на брифинг председателят на ДАНС Пламен Тончев, предава БНТ.

Единият от уличените е началник на сектор, а другият е началник на отдел. Двамата работят в агенцията повече от пет години и досега са определяни като добри служители.

От Държавна агенция "Национална сигурност" са уведомили прокуратурата, когато са събрали достатъчно данни за дейността на уличените, за да може да се образува досъдебно производство.

През последните години агенцията е цел за руското разузнаване, анализират от ДАНС. Според Тончев ще има още руски дипломати, обявени за нежелани в нашата страна.

По-рано днес от специализираната прокуратурата потвърдиха, че разследват за шпионаж в полза на Русия двама служители на средно ръководно ниво в ДАНС и служител на българско министерство, различно от МВР, на пост "над средно ръководно ниво".

"Става въпрос за случай на шпионаж, разкрит в следствие на активната работа на ДАНС. Това е престъпление против републиката. Този тип престъпления се извършват обикновено конфиденциално и са секретни, затова на този етап не можем да разкрием много подробности", обяви ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Според разследващите има вероятност тези лица да са предавали информация в полза на Руската федерация на лице, което е различно от изгонените руски дипломати. Предаването на информация е ставало непряко, чрез използването на онлайн платформи, показващи местоположението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Шошо
    Не освобождаване, а доживотна каторга за тези национални предатели! Както и за антибългарските рашистки тролчета по форумите!
  • -3
    1
    Бай Чеп
    Тълпи руски шпиони ... да се замае човек! Като се знае, че имаме един гол натовски гъз, който блещи толкова силно, че се вижда и с невъоръжено око даже от космоса, много ми е интересно какво ни шпионират точно?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари