Пламен Стоилов откри футболно игрище в СОУ за европейски езици

0

Днес, кметът на Община Русе Пламен Стоилов откри първото игрище за мини футбол с изкуствена тревна настилка по проектДракончета“.

Теренът се намира в двора на СОУ за европейски езици „Свети Константин-Кирил философ“.

На събитието присъстваха г-жа Даниела Шилкова – зам.-кмет „Икономина и инвестиции“, г-жа Ирена Петрова - директор дирекция „Култура и образование“, треньорът Веселин Великов и футболисти от мъжкия отбор на „Дунав“, треньори по футбол от ФК „Дунав“, деца, ученици от СОУЕЕ и директорът на гимназията – г-жа Добромира Николова.

Със съдействието на Община Русе, от тази есен в града ни стартира детска футболна школа „Дракончета“.

Тя е част от проекта за развитие на футболен клуб „Дунав - Русе“. Школата ще даде възможност на децата от училищата и детските градини да тренират футбол от

малки.

В тази връзка се изгради игрището в СОУЕЕ, като подобни зелени терени ще има освен в русенски училища, и в детски градини.

Спонсорите, с чиято подкрепа подкрепа игрището е факт са: „Нетуъркс България“, „ТИМ Технолоджи“, „Дунавски драгажен флот“ и Симеон Симеонов.    

Г-н Стоилов поздрави всички присъстващи и благодари за съдействието на директорката г-жа Николова, на спонсорите и на д-р Симеонов. Русенският градоначалник се ангажира Община Русе да закупи ограда и да я постави около игрището.

„Искаме от Русе да излизат нови таланти и футболът в нашия град да се развива. Този отбор на „Дунав“ има шанс да остане в историята на Русе, целта е „А“ група и аз вярвам в момчетата и в треньора Великов“, заяви кметът и призова русенци утре да подкрепят отбора на Градския стадион срещу „Оборище“.

Треньорът Емил Иванов, който е и член на УС на сдружение „Дракончета“ благодари на спонсорите, на кмета Пламен Стоилов и на директорката г-жа Николова за съдействието.

„Знаете колко е важно във футбола талантите да се откриват навреме и да се развиват. Щастлив съм, че  малките „дракончета“ са част от проекта за развитието на футболен клуб „Дунав - Русе“. Това е само началото“, заяви Иванов.

Директорката на СОУЕЕ г-жа Николова каза, че е важно децата, които се обучават в гимназията да са умни, да са здрави и да спортуват.

Водосвет за успех на начинанието отслужи отец Марин, след което кметът Стоилов, Добромира Николова и Емил Иванов прерязаха лентата на новото съоръжение. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари