Пламен Стоилов оглави организация за управление на Дунавския туристически район

0

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров и неговият заместник г-н Валентин Колев участваха в Учредителното събрание на Организацията за управление на Дунавския туристически район.

По време на срещата бяха официално приети решението за учредяването на организацията, както и нейния устав.

На участниците в заседанието беше представен и индикативен план за дейността на новоучреденото сдружение. Сред основните дейности, които се предвиждат са разработване и прилагане на маркетингова стратегия на Дунавския туристически район, подпомагане дейността на туристическите центрове, както и тази на областните управители и на кметовете на общините при реализирането на стратегии и програми за развитие на туризма чрез становища и предложения, както и  създаване и поддържане на база данни за туризма. Също така се предвижда осъществяване на обмен на информация, стандарти и добри практики, подпомагане разработването, въвеждането и прилагането на доброволни системи за оценяване качеството на туристическите услуги и устойчивото развитие на Дунавския туристически район.

Не на последно място бяха коментирани и възможностите за организиране на срещи със заинтересованите страни и представителите на туристическия бранш в района, както и неговото представяне на национални изложения и поне на едно международно.

Ще бъде изготвен и календар на Дунавския туристически район, включващ акценти от културната и събитийната програма на всички членуващи организации.

Необходимо да бъде отбелязано, че Областна администрация Русе е един от 28-те учредители, в т.ч. 17 общини, 6 областни администрации, 3 туристически сдружения, вписани в Националния туристически регистър, Русенския университет „Ангел Кънчев“ и 1 професионална гимназия.

За председател на новосъздадената организация беше избран кметът на община Русе г-н Пламен Стоилов, а негов заместник стана кметът на Свищов г-н Генчо Генчев.

Инициативата се проведе днес в зала „Европа“ на Доходното здание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари