Пламен Димитров: Цените в България са сходни на тези в Германия, но заплатите не са

0
Според него инфлацията у нас се дължи на неперфектен пазар и спекула с цените
Според него инфлацията у нас се дължи на неперфектен пазар и спекула с цените Видео: NOVA

Според него инфлацията у нас се дължи на неперфектен пазар и спекула с цените

Цените в България са сходни с тези, не само в Източна Европа, но Германия и Испания. Там обаче минималната работна заплата е 1170 евро, а при нас е 360 евро. Това обясни по NOVA президентът на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му от синдиката са предупреждавали много пъти през есента, че, ако не се приеме бюджет за 2023 г.. ще изпаднем в патова ситуация.

„Решение на служебния кабинет беше да послуша анализаторите и бизнеса, че е по-добре да не внасяме проектобюджет за 2023 г., но сега трябва да решим какво ще правим с разходите. В момента хората в много сектори са готови на протести. Стачни действия започват в „Български пощи”, в градския транспорт – също”, поясни той.

По думите му инфлацията в ЕС и еврозоната е около 10%, а в България средногодишната е 15,3%. Тоест 1/3 от инфлацията у нас очевидно се дължи на фактори като неперфектен пазар и спекула с цените

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    germany
    Цените в германия и в България на недвижимите имоти може би са почти еднакви. И на всичко останало. И какво още искате ? Да говорите немски задължително ли ? :-)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари