Пламен Димитров: Някои стоки поскъпнаха със 100%

0
Надявам се идната седмица с работодателите да обявим съвместни мерки към властта, допълни президентът на КНСБ
Надявам се идната седмица с работодателите да обявим съвместни мерки към властта, допълни президентът на КНСБ Видео: NOVA

Надявам се идната седмица с работодателите да обявим съвместни мерки към властта

Искаме политиците да разберат колко е важна темата с високите цени. Около 18% официално е инфлацията, но ние отчетохме над 50%, а някои минаха и 100%, като например олиото. Това усещат хората, затова искаме поне с до 20% да бъдат компенсирани доходите. Надявам се идната седмица с работодателите да обявим съвместни мерки към властта.

Това коментира за "Твоят ден" по NOVA президентът на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му към юни в сектор "Индустрия", заплатата е нараснала с около 280 лева, така се приближава до компенсиране на инфлацията. "В сектора на услугите обаче заплатите са увеличени с около 14%, докато в публичния сектор са едва 8%. Земеделските производители получават между 15 и 20% от крайната продажна цена, останалите - в търговци. Трябва да се осветли цялата верига", категоричен е синдикалистът.

Според него 200-300 млн. лева от допълнителните приходи ще са нужни за компенсации. "140 милиона лева от тях трябва да отидат до бюджетните системи. Енергийните помощи за бедни трябва да бъдат разширени. 620 лева не стигат за сметките, с тях могат да се купят около 3 кубика дърва, а миналата можеше 7-8 кубика. Трябват още толкова като пари, за да имат средства за дърва. Същото важи и за клиентите на "Топлофикация", където ръстът е около 30%. За енергийните помощи са нужни 1 милиард лева на месец", разкри той.

Димитров споделя, че може да видим фалиране на болници и училища, ако не им се помогне с цените за отопление. "Без правителство ще бъде по-зле, нови избори през зимата ще доведе до разочарование и делигитимация на изборната система, ще гласуват не повече от 20%", прогнозира той. И допълни, че акциите на КНСБ продължават по сектори, браншове, региони и по предприятия, където не е достигнатото нужното увеличение на заплатите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Монев
    Този никога не забравя,че е член на ЦК на ПП-ГЕРБ.Изстрелва убийствени проценти,с които вменява,че едва ли не магазините ще се опразнят и хората ще спрат да пазаруват. Аланкоолу,пенсията ми,последната ми пенсия ми дава възможност да се чувствам свободен и платежоспособен в избора си, когато съм в магазин за хранителни стоки.Спри да пръскаш мракобесие,което работи предизборно единствено и само за една партия.Профсъюзът защитава интересите на всички български граждани,независимо от техният политически уклон!
  • 5
    1
    daskal
    Чудесно говори г-н Димитров, но той е на заплата в своята казионна организация. Синдикатите трябва да са безмилостни в защитата на работещите! Констатацията, че всичко е поскъпнало двойно, е излишна. Всички го знаем и виждаме от няколко месеца, а заплатите ни не са мръднали със стотинка. За помощи от държавата, което се случва в целия ЕС, не можем и да помислим. Всъщност държава няма!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари