Пламен Данаилов: Чрез изтеглянето на печалбата от БЕХ се цели унищожаването на дружеството

0
Оттам и скрита приватизация на "Булгартрансгаз", допълни бившият заместник-министър на енергетиката
Оттам и скрита приватизация на "Булгартрансгаз", допълни бившият заместник-министър на енергетиката Снимка: Фейсбук

Оттам и скрита приватизация на "Булгартрансгаз", допълни бившият заместник-министър на енергетиката

Чрез изтеглянето на печалбата от Българския енергиен холдинг се цели унищожаването на дружеството, а оттам и скритата приватизация на "Булгартрансгаз". Това заяви бившият заместник-министър на енергетиката Пламен Данаилов в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

"Има риск да се декапитализира БЕХ", заяви той и припомни, че за да бъдат конкурентоспособни, държавните предприятия трябва да могат да инвестират, иначе ще отпаднат от пазара.

По думите му идеята за изтеглянето на цялата печалба, конкретно за БЕХ, се прави нарочно. Данаилов припомни изказване на Асен Василев от 2021 година, в което той е казал, че дружеството трябва да бъде закрито.

Той коментира и темата за евентуална визита на украинския президент Володимир Зеленски в България.

"Ако Зеленски дойде, това ще е знаково посещение, преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс", заяви Данаилов.

Според него, ако има изтичане на информация за посещението, трябва да бъде направена проверка как тази информация е станала обществено достояние.

"България изнесе за милиарди оръжие за Украйна по време на управлението на министър Корнелия Нинова. Да, оръжието е изнасяно за Румъния и Полша, но в крайна сметка е стигнало там. България е и един от основните износители на гориво за Украйна, за над млрд. лв. гориво, вероятно за украинските танкове", каза още Данаилов.

По отношение на бюджета гостът коментира, че партията, която представлява - "Има такъв народ", няма да го подкрепи. Бюджетът е доста ляв и популистки и трябва да намери подкрепа от БСП и "Възраждане", но не и от десните партии, смята той.

Данаилов заяви, че в преходните и заключителни разпоредби в проекта за държавен бюджет е внесен текст за вдигане на корпоративния данък за големите предприятия. Той трябва да стане 15 процента през 2024 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари