Пиян шофьор с БМВ "изгоря" на улица "Чипровци"

0
Мъжът не носил шофьорска книжка, а колата нямала застраховка и не е преминала технически преглед
Мъжът не носил шофьорска книжка, а колата нямала застраховка и не е преминала технически преглед Снимка: Архив

В сектор „Пътна полиция“ е образувано бързо производство срещу водач на автомобил, управлявал в нетрезво състояние.

Около 22:20 часа на 8 септември, в град Русе на улица "Чипровци" е бил спрян за полицейска проверка лек автомобил БМВ с русенска регистрация.

В хода на последвалите полицейски действия е станало ясно, че водачът е 68-годишен мъж от гр. Бяла, който не представил свидетелство за управление на МПС и контролен талон, а колата не е преминала технически преглед и няма сключена застраховка „Гражданска отговорност“.

Мъжът лъхал на алкохол и е последвала проба с техническо средство, която е потвърдила това, като уредът е отчел 1,32 на хиляда концентрация на алкохол в издишания въздух. На 68-годишния е съставени актове за установяване на административно нарушение - затова че управлява моторно превозно средство под въздействието на алкохол, не носи свидетелството за управление на моторно превозно средство и контролния талон към него, както и че управлява моторно превозно средство без преминат годишен технически преглед и без да има сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност". Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Досъдебно производство е образувано в сектор „Пътна полиция“, във връзка с установен водач на автомобил, управлявал без книжка, след като му е отнета.

На 9 септември около 15:40 часа в град Русе на булевард "Христо Ботев", в района на спирка „Изгрев“, от служител на полицейския участък в жк „Чародейка“ е бил спрян за проверка лек автомобил с марка "Пежо", управляван от 40-годишен мъж.

Шофьорът не представил шофьорска книжка и при последвали допълнителни проверки, със съдействие на екип пътни полицаи, е било установено, че управлява лекия автомобил в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелство за управление на МПС, както и без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

На 40-годишния е съставен акт по смисъла на чл.150 а от ЗДВП и по чл. 483 от Кодекса за застраховането. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343в, ал. 3 от НК.        

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари