Пиян шофьор оцеля след удар в дърво край Пловдив

1
Пловдивчанинът влиза за 6 месеца в затвора /снимката е илюстративна/
Пловдивчанинът влиза за 6 месеца в затвора /снимката е илюстративна/

Пловдивчанинът влиза за 6 месеца в затвора

48-годишен пловдивчанин влиза за 6 месеца в затвора, след като карал много пиян и катастрофирал по пътя между селата Брестовица и Златитрап.

Сигнал за инцидента е получен в районното управление в Стамболийски около 2:15 ч. на 30 септември. Мъжът управлявал мерцедес, когато се ударил в дърво и се преобърнал вдясно от пътното платно. По колата били нанесени сериозни материални щети, но шофьорът се измъкнал без тежки наранявания. Бил е оставен под лекарско наблюдение с контузии и натъртвания по тялото.

Арестуван е на 24 октомври, а три дни по-късно съдът му определил най-тежката мярка "задържане под стража". Книжката му е взета още в деня на инцидента, пише вестник "24 ЧАСА".

Химическа експертиза е показала 2,04 промила концентрация на алкохол в кръвта. Пияният водач е признал вината си и е сключил споразумение с прокуратурата. Осъждан е и преди.

Освен шестте месеца затвор, които ще трябва да изтърпи при първоначален общ режим, пловдивчанинът ще трябва да плати и солена глоба. За това, че е карал пиян, е санкциониран със 180 лв., но понеже колата не е негова, 48-годишният ще се раздели със стойността ѝ - 16 178 лв. Осъден е да заплати и разноските за експертизи в размер на 2959,08 лв. Към наказанието на мъжа са включени 2 г. и 5 месеца без книжка.

Решението, с което Районният съд в Пловдив е одобрил споразумението, е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари