Пиян шофьор катастрофира на пътя Русе - Силистра

0
През изминалото денонощие в Русенско са станали 15 пътни инцидента
През изминалото денонощие в Русенско са станали 15 пътни инцидента Снимка: Архив

Бързо производство е образувано срещу шофьор на автомобил, който е катастрофирал с колата си в района на 18-тия километър по пътя Русе – Силистра във вторник следобед.

Служителите от сектор „Пътна полиция“, които са били изпратени на местопроизшествието са установили, че 48-годишния шофьор е излязъл с автомобила си извън пътя.

При инцидента няма пострадали, но пробата му за алкохол дала положителен резултат от 1.45 промила.

През изминалото денонощие пътните полицаи, работещи на територията на ОДМВР – Русе, са посетили 15 пътнотранспортни произшествия. Осем човека са леко ранени при 6 от катастрофите. Не са регистрирани тежки произшествия със сериозно пострадали хора.

От Пътна полиция напомнят, че при зимна обстановка се увеличават рисковете за пътни инциденти, както с пътните превозни средства, така и с пешеходци, деца, възрастни хора, велосипедисти. Затова се обръща внимание на всички участници в движението да се съобразяват с условията и ситуацията на пътя, стриктно да спазват указанията на полицаите и правилата, съгласно Закона за движение по пътищата.

Предвид динамично променящите се метеорологични условия в страната, се препоръчва при планиран дълъг път през зимата водачите да са добре подготвени, да се осведомяват за прогнозата за времето и да проверяват предварително актуалната пътна обстановка в сайта на Агенция "Пътна инфраструктура" или през приложението на АПИ lima.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари