Пиян и без книжка русенец предизвика катастрофа на булевард "България"

0
За констатираните нарушения на 41-годишния русенец са съставени 3 акта - че управлява МПС в нетрезво състояние, че е допуснал ПТП и че е неправоспособен
За констатираните нарушения на 41-годишния русенец са съставени 3 акта - че управлява МПС в нетрезво състояние, че е допуснал ПТП и че е неправоспособен Снимка: Ладислав Цветков

Бързо производство е образувано срещу водач, допуснал ПТП, след като е управлявал без книжка и в нетрезво състояние

 На 17 октомври около 16:25 часа служители на сектор "Пътна полиция" са изпратени по сигнал за настъпило ПТП на бул. 4България4, в района на пътен възел с бул. Христо Ботев /по посока изхода за гр. Варна/.

На място униформените са установили два автомобила с марки „Дачия“ - управляван от 49-годишен и „Сеат“ - с водач на 41 години. При направена проверка на документите на двамата водачи, става ясно, че шофьорът на сеата е неправоспособен и никога не му е било издавано свидетелство за управление на МПС.

На двамата са извършени тестове за алкохол с техническо средство, като при пробата на 41-годишния уредът е отчел концентрация от 1.83 промила. Той е съпроводен до болница "Канев", където пред медицинско лице е отказал кръвна проба. За констатираните нарушения на 41-годишния са съставени 3 акта - че управлява МПС в нетрезво състояние, че е допуснал ПТП, че е неправоспособен. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари