Питбул нахапа 4-годишно момиченце в София

0
Детето е претърпяло належаща операция
Детето е претърпяло належаща операция Видео: БНТ

Брутално нападение на питбул над дете в София.

Инцидентът е от преди дни и е станал пред блок в столичния квартал "Триъгълника". 4-годишното момиченце е с ухапвания по главата, а родителите са в шок след инцидента.

Майката Габриела Кирова разказа в "Денят започва", че детето е претърпяло належаща операция, но вече е в стабилно състояние и се възстановява в дома си. "Раните са много, четири на брой, има две фрактури на черепа и е стресирана съответно, което няма как да не е така", каза тя.

Майката разбира какво се случва, когато бащата на Дарина ѝ се обажда, за да поиска ЕГН-то на детето, защото е прието в "Пирогов".

На другия ден след инцидента собствениците на питбула са се свързали с нея.

Обаждането на собственичката ме разстрои много и ме шокира, защото тя искаше от мене да забравя на кого е кучето и в жалбата да напиша, че не знам на кого е.

С Дарина вече работи психолог.

Инж. Георги Александров от районното кметство в "Надежда" каза, че когато се правят проверки от районната администрация, се съставят актове и глоби, а при такива тежки инциденти това не удовлетворява родителите на пострадалите , и те предпочитат да се обръщат към полицията.

"Проверки се правят както по сигнали, така и регулярно всеки месец. За миналата година са направени 71 проверки, при всяка една се съставя констативен протокол, а при откриване на нарушения се съставят констативни актове на стойност около 100 лв", обясни още инж. Александров.

Експертът по хуманно отношение към животните Явор Гечев коментира, че в такива случаи вината е изцяло на собственика на кучето, защото когато си вземе такова куче, той трябва да вземе мерки и да предпазва обществото и затова законът вменява такава отговорност не на кучето, а на собственика.

Надяваме се родителите и самата Дарина да преодолеят колкото се може по-скоро шока от случилото се. Обръщаме се и към собствениците на домашни кучета - нека не пускат безконтролно любимците си особено когато наблизо има деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари