Ще има ли в Русе бежански център?

0
Гражданите на Русе са притеснени от изказване на Румяна Бъчварова, че министерството работи за създаване на нови пет или шест центрове в България
Гражданите на Русе са притеснени от изказване на Румяна Бъчварова, че министерството работи за създаване на нови пет или шест центрове в България

Депутатът от ПП „Атака“ проф. Любомир Владимиров пита МВР конкретно дали в град Русе и в кои други места ще създават нови бежански центрове?

Като народен представител от ПП „Атака“, проф. Владимиров е получил десетки запитвания от граждани на град Русе и околните населени места, които са силно притеснени от изказване на министър Бъчварова, в което се проличават намерения на  Министерство на вътрешните работи за създаване на нови пет или шест бежански центрове на територията на страната.

Проф. Владимиров припомня, че през 2014г., МВР имаше същите намерения и конкретно за създаване на такъв вид център в околностите на гр. Русе., където да бъдат настанявани чужди лица незаконно преминали българската граница и/или направили подобен опит.

Тогава русенските граждани се противопоставиха твърдо на подобни намерения, не само с подписка от над 6000 човека, но и с готовност за гражданско неподчинение. Русенци не желаят създаването на центрове от какъвто и да е тип в областта. Заплахата, в най-европейския град на България да присъстват нелегални имигранти - закононарушители, държи в напрежение русенската общественост, заяви проф. Владимиров, който ще отправи към министър Бъчварова следните парламентарни въпроси:

Къде в България и въз основа на какви критерии са избрани места за създаване на нови пет или шест бежански центрове за нелегални имигранти?

Предвижда ли се създаването на бежански център в гр. Русе или областта, от какъв тип, в какви срокове, с какъв капацитет и пропускателен режим?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари