Питане до кмета на село Червена вода

1

Председателят на групата общински съветници от „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ Иво Пазарджиев с питане към кмета на Червена вода Румен Русев относно съществуващият от известно време проблем, касаещ влошената организация по извозването на растителни отпадъци.

Пазарджиев е сигнализиран многократно от жители на селото, че след края на летния сезон, на много места около контейнерите за смет, има струпани камари с боклуци. Според предоставилите сигнала, липсва цялостна организация от страна на местното кметство за ликвидирането на този проблем, а следствието от това е продължаващото нарастване на камарите с отпадъци от растителен и друг характер.

Общинският съветник извършва проверка на място и установява, че в действителност забележимо е, че някои улици са много добре почистени, докато други с години не са обслужвани, като размерът на камарите, събрали се в следствие на това, надвишава по височина контейнерите за смет.

В тази връзка общинският съветник задава няколко въпроса към кмета на Червена вода относно каква организация е създадена от кметството във връзка с извозване на битовите отпадъци с растителен произход, намиращи се в рамките на селото. Така също относно дали има специално установен подход при подбора на улици и места в селото, които се почистват за сметка на други, и разбира се, съществуват ли намерения от страна на местния кмет за подобряване на дейността на кметството при справянето с проблема с растителните отпадъци.

Общинските съветници от групата на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ бяха първите, които успяха да въведат практиката в местния парламент, на въпроси на общинските съветници да отговарят и кметовете на кметства. Това е вторият такъв случай, след като по-рано тази година на такава форма на обществен контрол бе подложена кметицата на село Тетово.

Отговор на зададените въпроси, Русев следва да предостави на предстоящата сесия на Общински съвет - Русе на 13 септември 2018 година.

Чрез Председателя

на Общински съвет Русе

До Кмета

на кметство Червена Вода

ПИТАНЕ

от Иво Пазарджиев

общински съветник от групата

на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН”

ГОСПОДИН КМЕТ НА КМЕТСТВО ЧЕРВЕНА ВОДА,

През последния месец, в качеството ми на общински съветник, бях сигнализиран от жители на с.Червена Вода, във връзка с лоша организация за извозване на битовите отпадъци, включително такива от растителен произход. След края на летния сезон, на много места в селото има струпани камари с отпадъци, като според жителите на селото липсва организация от страна на кметството, във връзка с извозването им на определените за това места. Неприятно впечатление прави фактът, че някои улици биват почиствани и камарите с отпадъци се извозват, а има други такива, където с години никой не е почиствал.

Моите въпроси към Вас, господин Кмете, са следните:

  1. Каква организация е създадена от кметство Червена Вода, във връзка с извозване на битовите отпадъци с растителен произход, намиращи се в рамките на селото?
  2. По какъв начин се избират привилегированите места в селото, които се почистват от растителни отпадъци и защо има други, където с години не се почиства?
  3. Какви действия ще предприемете, във връзка с подобряване на дейността на кметство Червена Вода, относно почистване от растителни отпадъци?

Настоящото питане е съгласно чл. 104 от ПОДОбСНКВОА и моля на него да ми бъде отговорено както писмено, така и устно. Съгласно чл.38 от ЗМСМА орган на изпълнителната власт в кметството е кметът на кметството. В тази връзка действията му подлежат на контрол от страна на общинския съвет, каквато практика има в други общини в Република България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари