Пишман готвач вдигна на крак огнеборците в Русе

0
Съседи подали сигнал за излизащ пушек от апартамент в квартал „Чародейка“
Съседи подали сигнал за излизащ пушек от апартамент в квартал „Чародейка“ Снимка: архив

През изтеклото денонощие екипите на пожарната са излизали 8 пъти на сигнали за произшествия и инциденти.

Цяла нощ и през деня до 17:40 часа вчера, служители на РДПБЗН-Русе са дежурили на място в сградата на Държавна опера Русе, след потушаването на пожара, възникнал предишния ден, за разчистване и с оглед предотвратяване на вторични запалвания. Оказвали са съдействие и обезопасяване на мястото по време на извършването на огледа от разследващите.

Сутринта в 08:49 часа екип от Първа РСПБЗН-Русе с един автомобил е пратен на сигнал за излизащ пушек от апартамент в русенския квартал „Чародейка“, в бл. 106. При пристигане на адреса е установено, че момче обитаващо апартамента е сложило филийки във фурната и не е махнало пластмасова чиния. При инцидента няма пострадали.

За времето от 12:18 до 12:45 часа служители от РСПБЗН-Сливо поле са се отзовали на сигнал за запален лек автомобил на адрес в гр. Сливо поле, но на място е установено, че автомобилът не гори, а има техническа неизправност. Сигналът бил подаден от преминаващ гражданин, който е помислил, че е възникнал пожар в превозното средство.

Между 15:00 и 16:15 часа пожарникари от РСПБЗН-Сливо поле са пратени в село Голямо Враново, след обаждане за пожар в сухи треви и отпадъци. Запалването е изгасено, без щети.В 17:16 часа екип на Първа РСПБЗН-Русе е отишъл на сигнал за пожар в сухи треви на адрес с. Басарбово, по пътя за хижа "Алпинист". При обход в района обаче запалване не е установено.

Пожар в сухи треви в края на с. Щръклево са гасили служители на ССОД между 17:33 и 19:40 часа, а беленските огнеборци са потушили такъв пожар в село Пиперково за времето от 18:00 до 20:25 часа. Произшествията са ликвидирани от пожарникарите без щети.

Вечерта между 19:32 и 20:00 часа шестима служители от Първа РСПБЗН-Русе с два автомобила са пратени на сигнал за запален апартамент на адрес в Русе на ул. Свищов. По време на движение към произшествието е получена информация, че пожарът е ликвидиран. Проверката на място е установила, че мъж запалил бензин в метална кутийка, при което е започнало неконтролируемо горене и се подпалила тента на долния етаж, която е изгасена от живущите.

Тази нощ, за времето от 03:26 часа до 04:10 часа, четирима служители от Втора РСПБЗН-Русе с един автомобил са се отзовали на сигнал за запален лек автомобил на адрес гр. Русе, на ул. Плиска. При пристигане на място огънят е бил обхванал целия автомобил. Пожарът е потушен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари