Писателят Георги Господинов: Пишем, за да издържим живеенето в този свят

1
„Човек е направен от това, което изрича. В последно време ние използвахме думите малко повече, за да пренасяме агресия с тях", каза още писателят
„Човек е направен от това, което изрича. В последно време ние използвахме думите малко повече, за да пренасяме агресия с тях", каза още писателят Снимка: bTV

Зад литературата има цяла една невидима индустрия, казва Господинов

Човек е направен от това, което изрича. В последно време ние използвахме думите малко повече, за да пренасяме агресия с тях. Представете си хартиени лодки, много е важно какъв товар носят“, каза известният български писател Георги Господинов в специалното студио на bTV „За буквите“ по повод 24 май.

Той казва, че от нас зависи с какво натоварваме лодките, които пускаме към другия.

„Литературата и историите все повече ще се връщат към основната си функция – да създават смисъл, да утешават. В крайна сметка пишем, за да издържим този свят, пишем, за да го разберем, да утешим другия. И за да издържим живеенето в този свят“, казва Господинов.

Той допълни, че зад литературата има цяла една невидима индустрия от писатели, поети, издатели, печатари, редактори, читатели и много други, на които иска да благодари и да честити 24 май.

Според Господинов има невероятни литературни истории у нас, които предстои да бъдат разказани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари