Пингвин скочи в лодка на туристи, за да се спаси от косатки

2
Очевидно съобразил, че с хората ще бъде в безопасност, пингвинът прави опит да скочи в една от лодките
Очевидно съобразил, че с хората ще бъде в безопасност, пингвинът прави опит да скочи в една от лодките

Пингвин се спаси от косатки, скачайки в лодка с туристи

Необичайната случка, разиграла се по време на туристическа обиколка на айсберги в протока Жерлаш, Антарктида, е документирана от блогъра Мат Карстън и съпругата му Ана, предава NOVA

Уловените от съпрузите кадри показват как към екскурзионните лодки се приближава група косатки. В същото време туристите забелязват самотен пингвин във водата. Хищниците веднага съзират плячката и се впускат след нея, докато птицата яростно се мята между преследвачите си и туристите в лодките.

Очевидно съобразил, че с хората ще бъде в безопасност, пингвинът прави опит да скочи в една от лодките. Първият му опит обаче се оказва неуспешен и той отново пада във водата. Пингвинът успява да осъществи намерението си от втория път с помощта и на туристите, които му съдействат да се качи при тях в лодката.

Косатките, изгубили плячката си, бързо се отдалечават. Пингвинът остава още известно време в лодката, след което скача във водата на безопасно място и отплува по "свои дела".

"Беше щуро лично да наблюдаваме случката. Беше като да гледаме "Нешънъл джиографик" на място. Предполагам, че за пингвинът е голямо облекчение, че успя да се изплъзне от косатките", споделя Мат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари