Пили ли сте кафе с гъби?

0
Тази напитка носи невероятни ползи за здравето, имунитета, енергията и дълголетието, които са изучавани от векове
Тази напитка носи невероятни ползи за здравето, имунитета, енергията и дълголетието, които са изучавани от векове Снимка: Shutterstock

След като мина манията на мазното кафе, златното мляко и матча лате, вече има нова хит напитка - кафе с гъби.

Като се има предвид, че гъбите бяха посочени като една от най-модерните суперхрани за 2018 г., а в Pinterest  има скок на търсенето на "здравословно кафе", беше само въпрос на време двете тенденции да се слеят.

От Four Sigmatic, финландска компания, водеща в създаването на магическите напитки с гъби твърдят, че огромното разнообразие от гъби, които използват в своите продукти, предлага "невероятни ползи за здравето, имунитета, енергията и дълголетието, които са изучавани от векове".

Тогава защо да не е възможно да има и здравословна комбинация на кофеин и гъби?

Какво е кафе с гъби?

"Това кафе представлява гъби на прах, смесени с кафе“, казва Кристи Брисет, президент на 80 Twenty Nutrition. Но не си представяйте да поръсите малко шийтаке на прах върху латето си.

Например традиционната гъбена комбинация с кафе на Four Sigma е смес на 100 процента арабика на зърна с екстракт от два вида гъби. Екстрактът се извлича по определен начин и се изсушава, след което се смесва с кафето.

В момента компанията предлага няколко различни смеси като всяка има определени свойства – за енергия,  за по-бърз метаболизъм и тн.

Кафето с гъби наистина ли има ползи за здравето?

"Благодарение на някои химикали, открити в растението, гъбите имат потенциални свойства за борба с рака", казва Бристет. В малко проучване течен екстракт от определени гъби засилва имунната функция на пациентите с рак на гърдата и изследванията откриват, че могат да имат антибактериални и противогъбични ползи.

Бристет добавя, че гъбите бързо се превръщат в гликоген (основният източник на гориво на организма ви) след хранене, така че те могат да помогнат за понижаване на нивата на кръвната захар.

За някои видове гъби обаче липсват изследвания.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари