Певицата Андреа е кръстена на баба си

0
Бабата на Андреа - Тодорка Ахтарова е била манекенка и актриса
Бабата на Андреа - Тодорка Ахтарова е била манекенка и актриса Снимка: Facebook

Бабата на Андреа - Тодорка Ахтарова е била манекенка и актриса

Макар именно на днешната дата светът да чества Международния ден на жената, отдавайки ѝ заслужено признание за нейните постижения във времето, тази година попфолк певицата Андреа засвидетелства по-рано своята почит и признание към онази значима фигура от същия пол, изиграла важна роля в нейния живот, служейки ѝ като модел за подражание. По случай наскоро отминалия Тодоровден тя публикува в социалните мрежи няколко архивни снимки на своята баба Тодорка Ахтарова, с които ѝ честити празника. Пред своите последователи блондинката изтъкна колко е горда, че е кръстена точно на нея, тъй като истинското ѝ име, стоящо зад сценичния ѝ псевдоним, всъщност е Теодора Андреева, съобщи Dir.bg.

Въпреки че настоящето има съвсем различни стандарти за красота от миналото, никой не може да отрече привлекателния външен вид на дамата от черно-белите кадри. Нежните черти на нейното лице, пленяващо с изразителни очи и плътни устни, определено са способни да възхитят всеки човек, било то преди или сега. На това мнение са и почитателите на изпълнителката на "Най-добрата", които се включиха в коментарите под публикациите в профила ѝ, за да изкажат своя искрен възторг от очарователния образ, запечатан на изображенията, като някой от тях дори отбелязаха, че намират известна прилика между двете.

В посланието, придружаващо постовете, бившата половинка на боксьора Кубрат Пулев уточнява, че баба ѝ е облечена в костюм от постановката "И най-мъдрият си е малко прост" по Александър Островски, а причината за това е, че тя е била актриса. Всъщност кариерата си е започнала като манекенка, което не е никак учудващо предвид великолепния начин, по който е изглеждала. Подиума обаче е заменила с театралната сцена, участвайки в различни представления първо в "Народен театър на селото", където е била солист и примабалерина, а впоследствие, след като той бива разпуснат, в "Народния театър", пред чиято публика играе в продължение на цели три десетилетия. Сред постановките с нейно участие са "Верни сърца", "Първа пролет", Хитрините на Скапен" и много други.

Нейната работа, на която тя била изцяло отдадена, я е срещнала с множество имена от артистичните среди, едно от които е Пеньо Пенев, често наричан "Поетът с ватенката", присъстващ на една от фотографиите, споделени във виртуалното пространство от нейната внучка. На нея двамата са в компанията на приятели, седнали един до друг на масата в заведение.

Съпруга си Тодорка срещнала в горещ летен ден, когато решила да отскочи до плажа в град Бяла, където с колегите ѝ от театъра имали спектакъл. Видяла Александър, който свирел на своята китара, седнал на пясъка, в близост до разбиващите се вълни. Двамата се влюбили от пръв поглед.

Любопитен факт е, че прабабата по бащина линия на Андреа, която се казвала Ана, също е била част от артистичните среди. Някога тя е била оперна певица в театър "Ренесанс", където една вечер по неволя ѝ се наложило да замести на сцената Мими Балканска, която била солистка, без да знае, че в публиката ще присъства самият Иван Вазов. Писателят бил абсолютно опиянен от нейния глас, като не скрил колко много му харесало изпълнението ѝ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    aha
    boli ma huqt
  • 11
    1
    12345
    Как не е наследила красотата и естествения чар на баба си!!!!!Тази е надута силиконова грозотия!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари