Петьо Блъсков: На ръба сме вече!

1
Не искам в България управление на тълпата, заяви журналистът
Не искам в България управление на тълпата, заяви журналистът Видео: Канал 3

Ялови са тези формулировки и приказки. Има 2 типа политическо говорене - чрез нищо неказване и чрез конкретно говорене, обикновено второто дава резултати. Каква "алтернативна действителност" - как да омесим хляб от въздух, така ми звучи на мен. Може би на голяма част от хората им звучи сладко, вкусно, но като политика не ги виждам, много дантела-кордела, както казваше баба ми.

Така главният редактор на в. "Труд" Петьо Блъсков обобщи в "Офанзива с Любо Огнянов" последното интервю на президента Румен Радев, в което той обяви състоянието на медиите за "отчайващо".

"Някой му говори глупости на нашия президент. Не съм човек да дава акъл на президента какво да приказва, но той не разбира нищо от тази работа (медиите)", каза още Петьо Блъсков. "Има си достатъчно сериозна социална и политическа материя в България, която би трябвало да е негова грижа, както и да прави препоръки, каквито са задълженията му по Конституция. Моята преценка е, че нищо не разбира - не знам кой го е осведомявал, но е хубаво преди да приказва, да направи консултация с медийни хора. 

От вехтите книги на мъдреците отпреди 1000-2000 години, че и по-скоро, никой играч на политическата сцена не пие водата на истината от една чешма", отбеляза Петьо Блъсков.

Той категорично разграничи протестите във Франция и България. "Те не нямат абсолютно нищо общо помежду си - използват общия термин "цена на горива", което категорично не е вярно. Протестите във Франция са срещу решение на правителството за увеличение на акциза, а в България - не е ясно срещу какво. У нас тези цени не бяха формирани от акцизи, а се правят по цените на борсите", поясни журналистът.

По повод последното изследване на "Галъп Интернешънъл", в което се посочи подкрепа за протестите от 70% от българите, Петьо Блъсков каза: "Проучването е телефонно, 500 души, прави го абсолютно необективно. То е нарочно направено, с бели конци съшито, сериозни основания за съмнения има, че тази група - "Галъп Интернешънъл", консултира една сериозна формация в България. Има софийска мълва, доколкото знам, че пребивават дълго на "Позитано", разкри главният редактор на в. "Труд".

По думите му "тези протести са бъркотия от нищо не значещи послания, неясни хора, а ако кажеш, че тези протести не стават за нищо, тогава ти казват: "Ти не си с хората". Кои са тези хора? Протестите ги направиха телевизиите - така се правят протестите. 20 души затварят "Орлов мост", дават ги по телевизията и хората казват - "Ей!"

Какво послание запомнихте от протестите, каква система да се смени?! Да ви кажа един колега отпреди 1500 г. какво е казал, формулирайки различните типове политическо управление. Колегата Аристотел е предупредил, че тези видове основни управления се израждат - като демокрацията се изражда към управление на тълпата. Хич не искам да става това в България - управление на тълпата. На ръба сме вече!"

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари