Петя Борисова стана Кралица на Световната купа в София

8
Гимнастичката от българския ансамбъл получи уникална корона и бижута от Златарна Целе
Гимнастичката от българския ансамбъл получи уникална корона и бижута от Златарна Целе Снимка: Анна Недкова

Гимнастичката от българския ансамбъл Петя Борисова беше избрана за Кралица на Световната купа по художествена гимнастика в София

Борисова спечели гласуването сред 42-а акредитирани журналисти и фотографи за състезанието, както и членовете на Българската асоциация на спортните журналисти. Тя получи уникална корона и бижута от Златарна Целе, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика.

Втора и трета в класацията са също българки - Боряна Калейн и Женина Трашлиева (също от ансамбъла).

Наградата за най-грациозна чуждестранна гимнастичка получи италианката Милена Балдасари.

Короната, която е произведение на ювелирното изкуство, е преходна и се връчва всяка година. Тя е изработена от словенския бижутериен бранд Златарна Целе, един от най-големите европейски производители на бижута, със 100 обекта в седем страни - Словения, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония и България.

Тиарата е уникална със своя дизайн, изработена от сребро 925/000 с родиево покритие. Камъните, които са инкрустирани, са овални бели и лилави кубични цирконий, всички вградени ръчно от специалистите на компанията. Повърхността й е озарена от матирани полирани части. Короната е изработена по дизайн на Хелена Умбергер.

Изработката на тиарата е микс от модерна технология и ръчна изработка, като процесът за създаването й отнема 1 месец.

Световната купа в София завършва в неделя с финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари