Кралицата на многобоя в гимнастиката спечели 21-ва световна титла

0
Симон Байлс получи най-добрия резултат на три от четирите уреда
Симон Байлс получи най-добрия резултат на три от четирите уреда Снимка: Simon Biles / Facebook

Симон Байлс получи най-добрия резултат на три от четирите уреда

Американската суперзвезда Симон Байлс продължи грандиозното си завръщане след двугодишна пауза, като спечели своята 21-ва световна титла със злато в многобоя на световното първенство по гимнастика.

Вече носителка на отборното злато в сряда, американката показа доминиращо представяне, за да спечели 58.399 точки и да си осигури титлата в конкуренция с Ребека Андраде от Бразилия (56.766), а съотборничката ѝ от САЩ Шилиз Джоунс взе бронз (56.332).

Байлс получи най-добрия резултат на три от четирите уреда.

Това беше 27-ият път, когато тя печели медали на световно. 26-годишната гимнастичка беше с насълзени очи, докато стоеше на подиума с шестата си световна титла в многобоя.

Всъщност днес имах нещо в окото си, което не можах да извадя, кълна се, че е истина“, каза тя пред репортери, предаде БГНЕС.

Но бях емоционална, защото преди 10 години спечелих първите си титли и сега се върнах тук“, добави Байлс.

Това означава всичко за мен, след всичко, което вложих, за да се върна на това място, за да се чувствам комфортно и достатъчно уверено, за да се състезавам.

С още два състезателни дни всичко подсказва, че нейната колекция от медали ще бъде допълнително обогатена, тъй като ѝ предстоят още четири финала на уреди.

Байлс направи спиращо дъха завръщане, две години след Олимпиадата в Токио.

Пристигайки в Япония като голям фаворит благодарение на четирите си златни медала, спечелени пет години по-рано в Рио де Жанейро, Байлс се пречупи и се оттегли от четири от петте финала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари