Петролът продължава да поскъпва

0
Причините за негативната тенденция са намаленото от ОПЕК производство и спадащите складови запаси в САЩ
Причините за негативната тенденция са намаленото от ОПЕК производство и спадащите складови запаси в САЩ

Причините за негативната тенденция са намаленото от ОПЕК производство и спадащите складови запаси в САЩ

Цените на петрола се повишиха, стимулирани от очакванията за намаляване на запасите от суров петрол в САЩ, както и от последните цели за намаляване на добива, определени от петролния картел ОПЕК+, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море поскъпнаха с 45 цента или 0,5 на сто до 85,39 долара за барел в ранната азиатска търговия.

Цената на американският лек суров петрол се повиши с 40 цента или 0,5 на сто до 81,11 долара за барел.

Увеличенията дойдоха, след като доклад от индустрията в САЩ показа, че запасите от суров петрол в страната са спаднали с около 4,3 милиона барела през седмицата, приключила на 31 март. Официалният доклад за запасите от Администрацията за енергийна информация (EIA) на САЩ трябва да бъде публикуван по-късно днес.

В края на миналата седмица ОПЕК+ обявиха изненадващо, че съкращават добива с 1,16 млн. барела на ден, като заедно със ограничението от октомври миналата година добивът вече е свит с 3,66 млн. барела на ден, което представлява 3,7 на сто от глобалното търсене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Гошо куче лошо
    Бензина 5 лева, дачията не я бърка. Реват всичките 75 коньие...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари