Петролът и природният газ рязко тръгнаха нагоре

1
Това се случва след като санкциите срещу Русия влязоха в сила и инвеститорите започнаха да се опасяват, че те ще доведат до нарушаване на доставките на черно злато и газ
Това се случва след като санкциите срещу Русия влязоха в сила и инвеститорите започнаха да се опасяват, че те ще доведат до нарушаване на доставките на черно злато и газ Снимка: iStock

Цената на природния газ на газовия хъб в Холандия „Ти Ти Еф“ днес се покачи рязко

 Това се случва след като санкциите срещу Русия влязоха в сила и инвеститорите започнаха да се опасяват, че те ще доведат до нарушаване на доставките на черно злато и газ, предаде bTV.

Малко след отваряне на борсовата търговия стойността на синьото гориво достигна почти 127 евро за мегаватчас. В петък котировките се установиха на 93,147 долара за барел или с почти 27% нагоре. С напредването на деня котировките природният газ изтри част от печалбите си и малко след 10 часа българско време се котираше за 115 евро за мегават час.

Петролът рязко поскъпна в азиатската търговия днес, предават световните агенции.

Сортът Брент от Северно море се покачи с 4,67% до 102,50 долара, а по време на търговията достигна и ръст от 7% до 105 долара за барел.

Американският лек суров петрол нарасна с 5,28 на сто до 96,43 долара, като в един момент дори беше прехвърлил 98 долара за барел.

В неделя британският енергиен гигант BP обяви, че се отказва от дела си от 19,75 на сто в руския петролен гигант "Роснефт". Ход, който пазарите оценяват на загуба от около 25 млрд. долара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари