Петра: Аз съм певица с история

2
"Хищната хиена" на попфолка единствена в своя жанр си позволи да използва политическа сатира в песните си
"Хищната хиена" на попфолка единствена в своя жанр си позволи да използва политическа сатира в песните си Видео: NOVA

"Хищната хиена" на попфолка единствена в своя жанр си позволи да използва политическа сатира в песните си

„Хищната хиена” на поп-фолка Петра успя да улови специфичната митология на 90-те - техните мечти и разочарования. И единствена в своя жанр си позволи да използва политическа сатира в песните си, докато колегите ѝ пееха за фараони, "Мерцедеси" и пиратки.

Така Петра се превърна в ярка звезда в космоса на своята музика. Сега на 60, тя остава неподражаема и оригинална. Петя Атанасова влезе в бизнеса с шум, пайети, дълъг маникюр, покрит с брокат и камъни, тежък грим и интересни прически. Все неща, които раздвижиха чалгата толкова много, че в годините често се чуват гласове, че тя е един от виновниците за създаването на този вкус. И тя не го крие и поема вината.

"Аз съм певица с история. Знам коя съм. Да се плашат тези, които нямат история", казва самата Петра, цитирана от NOVA.

Разказ за времената, в които никому неизвестната Петя Атанасова става звезда в едно от най-големите кабарета на бившия СССР, за учителката по руска литература, завършила някогашния Ленинградски държавен университет „А. А. Жданов“ с руски, латински и немски език и за звездата на 90-те Петра, псевдоним, който тя взима от името на баба си, която е гръцки емигрант.

История за пътя от "Аз съм меркантилна" до "Командира”, която е песен за Иван Костов", за България и защо Петра я нарича „държава на абсурдите”, за трите брака в живота ѝ и как е оцелявала в джунглата на 90-те.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари