Петокласничка от Ценово получи награда от Пловдивската митрополия

2
Александра Венциславова спечели трето място в конкурса „Въведение Богородично“
Александра Венциславова спечели трето място в конкурса „Въведение Богородично“

Александра Венциславова от Ценово спечели трето място в конкурса „Въведение Богородично“, организиран от Пловдивската митрополия.

Отличието е в направление стихотворение. Алекс е ученичка от пети клас на ОУ „Христо Ботев“ и е единствената участничка от Русенска област. В оспорваната надпревара тя се представи със стихотворението „Утеха“. „Една от идеите на конкурса е да се популяризират ценностите на християнското семейство и православната младеж. Конкурсът се провежда за трета поредна година и е под патронажа на митрополит Николай“, уточни Павлинка Николова, учителка по български език и литература в училището.

Тази година в надпреварата са се включили рекорден брой участници – повече от 320 момичета и момчета от първи до дванадесети клас от цялата страна, разпределени в шест възрастови групи. Те са представили стихотворения, есета и рисунки, посветени на големия християнски празник.

Наградите бяха връчени в епархийския салон на църквата „Света Петка“ в Пловдив. Церемонията по награждаването започна с молебен, отслужен от архимандрит Висарион.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари