Рисунката на Александра от Ценово спечели трета награда в Плевен

1

Александра Росенова от Ценово спечели трета награда за рисунката си „Към свободата“ в конкурса „Освобождението“ в Плевен.

От ОУ „Христо Ботев“ в надпреварата впуснаха четирима ученици, но само творбата на шестокласничката беше отличена. По мнението на организаторите и журито тази година конкурсът беше изключително оспорван, защото 737 деца от 47 общини в страната представиха свои рисунки. Ръководител на младия талант от Ценово е Димитрина Мангова. Наградите бяха връчени на тържествена церемония в централната зала на Панорамата в Плевен.

Конкурсът се провежда за 22 поредна година, а негови организатори са Дирекция „Военно исторически музеи“, община Плевен и с подкрепата и съдействието на Министерството на образованието и науката. Главната цел е да се провокира не само историческата памет, а участниците да обогатят знанията си по българска история“, уточни директорката на училището Камелия Леонова.

Националният конкурс зя детска рисунка „Освобождението“ е една от традиционните прояви, с които Община Плевен и Регионалният военноисторически музей отбелязват Освобождението на България и националния празник – 3 март. Заедно с грамотата за отлично представяне като награда Александра получи професионален статив и платно за рисуване. Присъстващите на церемонията имаха възможността да разгледат Плевенската панорама и да се запознаят подробно с действията на руските освободители и българските опълченци.

Представените рисунки в конкурса в продължение на един месец ще бъдат изложени във фоайето на Панорамата. Всички рисунки от минали години се съхраняват във фонда на музея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари