Петима депутати "от болничните стаи" осигуриха кворум в парламента

0
Цвета Караянчева: Тук ли каза, г-н Полихронов
Цвета Караянчева: Тук ли каза, г-н Полихронов Снимка: БГНЕС

Онлайн регистрацията на петима карантинирани заради близък контакт или заразени с коронавирус депутати осигури кворум за работата на парламента днес 

В пленарната залата се регистрираха 116 народни представители от ГЕРБ, "Обединени патриоти", "Воля" и нечленуващи в групи бяха в пленарна зала, предаде Дневник.

На екрана чрез конферентна връзка "тук" за регистрация казваха депутатите от ГЕРБ Александър Ненков, Анна Александрова, Митко Полихронов, Младен Шишков и Пламен Нунев. Според изказвания на различни депутати някои от тях били "от болничните стаи".

"Тук ли каза, г-н Полихронов", питаше за всеки един от участващите в онлайн регистрацията депутати Цвета Караянчева.

"Тук" ли каза г-н Полихронов": Петима <strong class='keys'>депутати</strong> "от болничните стаи" осигуриха <strong class='keys'>кворум</strong> в <strong class='keys'>парламент</strong>а

БСП и ДПС отново не се регистрираха в пленарната зала. Депутатите от ДПС няма да влизат на заседанията цяла седмица, заради твърденията на БСП, че в петък, за да осигурят кворум в зала са били и карантинирани депутати. Социалистите твърдят, че онлайн регистрацията е противоконституционна.

БСП поиска здравния министър проф. Костадин Ангелов да бъде изслушван в пленарната залата заради здравната криза с коронавируса, но управляващите отказаха. От ГЕРБ предложили изслушване да има, ако социалистите се регистрират за кворум. От парламентарната трибуна двете партии отново се обвиниха в деструктивни действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари