Петима българи са пострадали във верижната катастрофа

0
20 души пострадаха във верижна катастрофа, която блокира магистрала за България
20 души пострадаха във верижна катастрофа, която блокира магистрала за България

Петима български граждани са леко пострадали при верижна катастрофа по главната сръбска магистрала Ниш – Белград тази сутрин, съобщават медии от западната ни съседка, цитирани от btv.bg.

Аутобанът беше затворен и в двете посоки в района на пътен възел “Трупале” (на този пътен възел се свързват пътищата от София и Скопие – б.р.) заради двуметрови снежни преспи.

Лошото време допълнително затрудни разчистването на магистралата след катастрофата, в която са участвали около 30 превозни средства. Според държавната телевизия РТС колата с българите е излязла от пътя на изхода от Ниш.

Общо над 20 души са пострадали, като сред тях има и шест деца. В евакуацията им са участвали пътни полицаи, „Гражданска защита” и жандармеристи, съобщава радио Б92.

Около 16:00 часа българско време движението от Ниш към Белград беше възстановено, но пътуващите от столицата все още се пренасочват. Междувременно обаче отново в района на Ниш се удариха два камиона.

Министерство на външните работи препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътувания в тази част на Сърбия, докато пътната обстановка не бъде нормализирана.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари